Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Neustavan Zakon o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 14. jula 2022. godine u Brčkom održao 128. plenarnu sjednicu na kojoj je razmatrao više zahtjeva za ocjenu ustavnosti i jedan apelacioni predmet.

Više

VLADA RS: Usvojen veći broj informacija

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 182. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o stanju objekata oštećenih od zemljotresa i procjenom potrebnih sredstava za izgradnju objekata na području opština Ljubinje, Berkovići i Bileća.

Više

URED ZA REVIZIJU FBIH: Utvrđene nepravilnosti u radu FZ PIO/MIO

Ured za reviziju FBiH objavio je izvještaj o radu Federalnog zavoda za penzijsko/imovinsko i invalidsko osiguranje u kojem su utvrđene određene nepravilnosti u radu uposlenika.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Od 17. augusta 2022. godine u opticaju nove novčanice od 200 KM

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) će od 17. augusta 2022. godine pustiti u opticaj novčanice konvertibilne marke u apoenu od 200 KM, dodatno štampane u 2022. godini.

Više

DRVOPRERAĐIVAČI TRAŽE DA SE NE PRODUŽAVA TROMJESEČNA ZABRANA IZVOZA PELETA

Ostane li na snazi odluka Savjeta ministara BiH od 15. juna ove godine o tromjesečnoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i peleta, u domaćoj drvoprerađivačkoj industriji će vrlo brzo doći do gašenja pojedinih pogona i drastičnog smanjenja broja radnih mjesta.

Više