Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENJE: Vlasnici ugostiteljskih objekata (restorana, kafića i slično) bit će dužni na vidnim mjestima istaći znak "zabranjeno pušenje", a u objektu ne smiju biti istaknute pepeljare i druge posude za odlaganje pepela

Nakon što je Predstavnički dom u maju prošle godine usvojio prijedlog zakona kojim se zabranjuje konzumiranje cigareta i svih duhanskih proizvoda u svim zatvorenim javnim objektima, u četvrtak o tome odlučuje i Dom naroda.

Više

PRAVILNIK O OSTVARIVANJU PRAVA NA NAKNADU PLATE ZA VRIJEME PRIVREMENE NESPOSOBNOSTI ZA RAD: Izmjenama Pravilnika biće pojednostavljeno propisivanje trudničkog bolovanja, kao i oboljelih od infektivnih bolesti, te nepokretnih lica

Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS namjerava da pojednostavi propisivanje trudničkog bolovanja, kao i oboljelih od infektivnih bolesti te nepokretnih lica na način da ne moraju svaki mjesec dolaziti na komisiju za ocjenu privremene nesposobnosti za rad.

Više

NEOPHODNO UBRZATI PROCES EVROINTEGRACIJA

BiH je kandidaturu za članstvo u EU podnijela 15. februara 2016. godine, a šest godina kasnije nije ni blizu da ta kandidatura bude prihvaćena.

Više

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE RS: 2021. godine najveća potražnja na tržištu rada za diplomiranim ekonomistima, pravnicima, te profesorima razredne nastave

Tokom prošle godine u Republici Srpskoj najveća potražnja na tržištu rada je bila za diplomiranim ekonomistima, pravnicima, te profesorima razredne nastave.

Više

ŠTA GRAĐANI BIH MOGU UNIJETI U HRVATSKU BEZ CARINE

Građani Hrvatske i BIH, posebno oni iz pograničnih područja zabrinuli su se da više neće moći na granici tražiti povrat PDV-a, odnosno hoće li carina jedne države javiti carini druge zemlje da je naplaćen povrat PDV-a što bi otvorilo mogućnost dodatnog naplaćivanja taksi za istu robu.

Više