Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 16. decembra 2020. godine 17. posebna sjednica - Razmatranje Prijedloga Budžeta Republike Srpske za 2021. godinu

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da 17. posebna sjednica Narodne skupštine Republike započne u srijedu, 16.12.2020. godine, u 10 časova. (sala za plenarne sjednice parlamenta).

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA IZBORNOG ZAKONA BIH: Predviđeno ukidanje duplih funkcija

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je većinskim brojem glasova Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, kojim se ukidaju duple funkcije.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O OSNOVAMA SIGURNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U BIH: Na vozačkim dozvolama će pisati ako je vozač donor organa

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, predlagača Damira Arnauta po kojem će se na vozačku dozvolu upisivati da je vozač saglasan da u slučaju smrti njegovi organi budu donirani.

Više

INICIJATIVA O SMANJENJU PDV-A ZA UGOSTITELJSTVO, TURIZAM I PUTNIČKI SAOBRAĆAJ NA 5 POSTO

Zastupnici u državnom parlamentu Branislav Borenović i Mira Pekić su uputili poslaničku inicijativu da se u turizmu, ugostiteljstvu i putničkom saobraćaju stopa PDV-a smanji na pet posto. Ideja je usvojena, no ekonomska struka poručuje da nije ostvariva.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANjU SPECIFIČNE I MINIMALNE AKCIZE NA CIGARETE I IZNOSA AKCIZE NA DUVAN ZA PUŠENjE ZA 2021. GODINU: Rok za dostavljanje maloprodajnih cijena cigareta 15. decembar 2020. godine

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH obavjestila je poreske obveznike, proizvođače i velike distributere duvana i duvanskih prerađevina da su dužni da do utorka, 15. decembra, nadležnom regionalnom centru UIO dostave kalkulacije maloprodajnih cijena koje će biti na snazi od početka naredne godine, a formirane u skladu odlukom o plaćanju akciza.

Više