Zastava Srbije

POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR U PRAVOSUĐU RS BIĆE POTPISAN DO 19. AVGUSTA

Predsjednik Sindikata pravosuđa Republike Srpske Siniša Petrović izjavio je da će sa ministrom pravde Antonom Kasipovićem do 19. avgusta biti potpisan Posebni kolektivni ugovor za više od 2.500 zaposlenih u institucijama pravosuđa.

Više

ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA FBIH: Opšti rok za prijavu imovine u postupku formiranja zemljišno-knjižnih uložaka iznosi 60 dana

Srbi koji posjeduju imovinu u Federaciji BiH pozvani su da se obrate kancelarijama za pružanje besplatne pravne pomoći i aktivno učestvuju u postupku prijave svoje imovine, a samim tim i na vrijeme zaštite svoje imovinsko-pravne interese.

Više

IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONODAVSTVA: Angažovanje radnika „na crno“ kao krivično djelo – poslodavci smatraju da ovakvo rješenje neće značajno promijeniti praksu neprijavljivanja zaposlenih

Uvođenje krivične odgovornosti za rad na crno neće dovesti do značajnih promjena u prijavljivanju radnika - tako poslodavci u Republici Srpskoj komentarišu najave ministra uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić, da će neprijavljivanje radnika biti tretirano kao krivično djelo.

Više

PRIJEDLOG ZA IZMJENE ZAKONA O REVIZIJI JAVNOG SEKTORA: Obavezati revizore da podnesu prijavu ako utvrde elemente krivičnog djela u radu tužilaštva

Ako revizori u radu tužilaštava pronađu teža kršenja odrebi finansijskog poslovanja, trebalo bi da imaju obavezu da to i prijave, a ne da samo daju negativno mišljenje.

Više

BIH I NATO: Šta su ANP i IPAP?

Posljednjih dana na bh. političkoj sceni podigla se prašina oko Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i Individualnog akcionog plana partnerstva (IPAP). Bosna i Hercegovina može odustati od Akcionog plana za članstvo (MAP) i okrenuti se prema Individualnom akcionom planu partnerstva s NATO-om (IPAP).

Više

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA POČELA PRIPREME ZA LOKALNE IZBORE

Centralna izborna komisija (CIK) BiH već je počela sa pripremama za lokalne izbore, koji treba da budu održani na jesen iduće godine, a koji će, prema prvim računicama, koštati više od četiri miliona maraka.

Više

GRAĐANI BIH BANKAMA DUGUJU SKORO 10 MILIJARDI KM

Zaduženost građana Bosne i Hercegovine u bankama dostigla je rekord i iznosi 9,66 milijardi KM. No, interesantno je da je i iznos novca koji građani drže u bankama, najveći do sada i iznosi 12,71 milijardu maraka.

Više