Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj zaštiti

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u utorak, 12. aprila, na 21. redovnoj sjednici, Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj zaštiti – po hitnom postupku, nakon čega je nastavljena sjednica.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dani za katolički Uskrs 15, 17. i 18. april 2022.

U skladu sa odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH), za vjernike katoličke vjeroispovjesti neradni dani su: Veliki petak (15.04.2022.), dan Uskrsa, nedjelja (17.04.2022.) i Uskršnji ponedjeljak (18.04.2021.).

Više

ZAKON O KONTROLI CIJENA: U martu izvršeno 1.155 inspekcijskih nadzora nad formiranjem cijena i marži

Federalna uprava za inspekcijske poslove saopćila je da je u provođenju kontrola nad formiranjem cijena i marži u skladu sa odlukama Vlade FBiH o neposrednoj kontroli cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za naftne derivate i 17 grupa pojedinih osnovnih životnih namirnica i drugih proizvoda, u martu 2022. godine...

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PODSTICAJIMA U PRIVREDI: Pojednostavljuje se postupak podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticaj

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o podsticajima u privredi pojednostavljuje se postupak podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na podsticaj, rekao je pomoćnik ministra privrede i preduzetništva Srpske Rajko Lajić.

Više