Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Utvrđena neustavnost pojedinih podzakonskih akata u Srpskoj

12. oktobra 2022. godine, u Banjoj Luci održana Dvije stotine i osamdeset i deveta redovna sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o ustavnosudskim predmetima koji se tiču saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske, kao i o drugim stvarima iz oblasti poslovanja Ustavnog suda.

Više

NACRT ZAKONA O SUDOVIMA BIH: Venecijanska komisija razmatra rješenje za osnivanje Višeg suda BiH

Proteklih nekoliko dana ponovno je aktualizirana tema osnivanja Višeg suda BiH koji bi zamijenio sadašnje Apelaciono odjeljenje Suda BiH koje trenutno vrši drugostepenu nadležnost.

Više

RASPISAN KONKURS ZA IZBOR NOTARA U RS

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor notara, na osnovu člana 8. Zakona o notarskoj službi u Republici Srpskoj (“Sl. glasnik RS" br. 28/2021) i člana 2. Pravilnika o sprovođenju konkursa za izbor notara (“Sl. glasnik RS" br. 52/2021).

Više

POREZNA UPRAVA FBIH POZIVA OBVEZNIKE DA ISPRAVE GREŠKE NA POREZNIM PRIJAVAMA

Porezna uprava FBiH obavještava sve korisnike da najkasnije do kraja mjeseca oktobra isprave sve eventualne greške na obrascu MIP-1023 kao mjesečni izvještaj o isplaćenim platama i ostalim prihodima.

Više