Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 14. i 15. septembra 2022. godine sjednice Narodne skupštine – Razmatranje prijedloga zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za srijedu, 14.9.2022, u 12 časova 34. posebnu sjednicu Narodne skupštine sa jednom tačkom dnevnog reda: Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Odluke o davanju agremana ambasadoru SR Njemačke u BiH, koja je usvojena bez konsenzusa na 157. posebnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 2.9.2022. godine, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Više

UREDBA O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O POGONIMA I POSTROJENJIMA KOJA MORAJU IMATI OKOLINSKU DOZVOLU: Uz zahtjev za izdavanje okolinske dozvole podnosilac mora dostaviti i ovjerenu kopiju pravomoćnog rješenja o odobrenju za građenje

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, izmijenila i dopunila Uredbu kojom se utvrđuju pogoni i postrojenja koji moraju imati okolinsku dozvolu.

Više

ODLUKA O PRIVREMENOJ ZABRANI IZVOZA ODREĐENIH ŠUMSKIH DRVNIH SORTIMENATA, OGRJEVNOG DRVETA I PROIZVODA OD DRVETA IZ BIH: Inicijativa Vlade FBiH da se važenje Odluke produži do kraja 2022. godine

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, prihvatila inicijativu za produženje važenja Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drveta i proizvoda od drveta iz Bosne i Hercegovine do 31.12.2022. godine.

Više