Zastava Srbije

U RS DONIJETO PET UREDBI SA ZAKONSKOM SNAGOM

Na prijedlog Vlade Republike Srpske, a nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je pet uredbi.

Više

ZAKON O RADU: Udruženje poslodavaca FBiH traži izmjene Zakona

Na sjedinici Koordinacionog odbora za stablizaciju privrede i sanaciju negativnih posljedica pandemije u FBiH razmatrane su dodatne mjere sa ciljem očuvanja radnih mjesta, a na bazi inicijative koju je uputilo Udruženje poslodavaca FBiH u kojoj su predložene izmjene Zakona o radu ("Sl. novine FBiH", br. 26/2016, 89/2018 i 23/2020 - odluka US) i drugih propisa.

Više

UREDBA O PROPISIVANJU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA NA PODRUČJU RS ODREĐIVANJEM MARŽI U TRGOVINI NAFTNIH DERIVATA: Za trgovce na veliko naftnim derivatima određena maksimalna veleprodajna marža u visini od 0,06 KM po litru derivata, dok je za trgovce na malo naftnim derivatima određena maksimalna maloprodajna marža u visini od 0,25 KM po litru derivata

Vlada Republike Srpske je donijela Uredbu o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na području Republike Srpske određivanjem marži u trgovini naftnih derivata. Cilj donošenja Uredbe odnosi se na zaštitu ekonomskih interesa građana i suzbijanje nerealnog utvrđivanja cijena i eventualnog nepoštenog ponašanja pojedinih trgovaca naftnim derivatima.

Više

RADNA VERZIJA PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O OPŠTIM PRAVILIMA URBANISTIČKE REGULACIJE I PARCELACIJE: Rok za komentare 24. april 2020. godine

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS obavještava zainteresovanu javnost da je urađen radni tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o opštim pravilima urbanističke regulacije i parcelacije.

Više

FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: U karantin na ulasku u BiH ne idu teško oboljele osobe, vozači, piloti

Na hitnoj elektronskoj sjednici Federalne štaba civilne zaštite (FŠCZ) dopunjena je naredba u kojoj se na bh. graničnim prijelazima na teritoriji FBiH iz obavezne mjere karantina po rješenju Federalnog ministra zdravstva izuzimaju i teško oboljele osobe u medicinskom transportu.

Više

KANTON SARAJEVO: Objavljen javni poziv za isplatu dijela martovskih plaća radnicima iz zabranjenih djelatnosti

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo raspisalo je javni poziv za isplatu dijela plate za mart 2020. godine fizičkim i pravnim licima čija je djelatnost zabranjena naredbama štabova civilne zaštite.

Više