Zastava Srbije

VLADA FBIH: Izdvojeno 10 miliona KM za pomoć zdravstvu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH, Budžeta FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu zdravstva u iznosu od 10.000.000 KM.

Više

ZAKON O UPRAVLJANJU OTPADOM: Zakonom je uvedena obaveza plaćanja naknade za proizvođača i uvoznika proizvoda koji prvi put stavljaju proizvod na tržište te je razvijen finansijski sistem upravljanja posebnim kategorijama otpada u RS-u

Prirodnih resursa je sve manje na planeti Zemlji i zbog toga reciklaža nikada nije bila potrebnija. Nadležni u Bosni i Hercegovini su pitani koliko mi recikliramo. Ne manje od zemalja u regiji, ali mnogo manje od razvijenih država.

Više

RS: Novac uplaćen za ekskurzije srednjoškolaca moći će da se iskoristi na nekoliko načina

Novac koji su roditelji učenika srednjih škola u RS uplaćivali u ratama za ekskurzije, za koje je bio plan da budu organizovane u maju, ali nisu zbog pandemije, neće propasti, već će učenici uplaćeni novac moći iskoristiti u nekoliko varijanti. Đaci u ponudi imaju na primjer da za taj uplaćeni novac putuju kroz BiH, potvrdili su direktori obrazovnih ustanova i turističke agencije.

Više

FOND ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE RS: Obustavljeno pozivanje i zakazivanje pregleda osiguranika za ocjenu radne sposobnosti

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, obustavlja pozivanje i zakazivanje pregleda osiguranika za ocjenu radne sposobnosti u vezi sa ostvarivanjem prava na invalidsku penziju.

Više

IZDVOJENO VIŠE OD 100 MILIONA KM ZA POLJOPRIVREDNE PODSTICAJE U RS

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je za ovu godinu izdvojeno više od 100 miliona KM za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju, kao i da su zabilježeni rekordni prinosi u ratarskoj, povrtlarskoj i animalnoj proizvodnji.

Više