Zastava Srbije

ODLUKA O POVEĆANJU OSIGURANOG DEPOZITA U BANKAMA U BIH: Od 1. novembra 2022. godine iznos osiguranog depozita povećava se sa sadašnjih 50.000 KM na iznos od 70.000 KM

Upravni odbor Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine usvojio je, na sjednici u Sarajevu, odluku kojom se iznos osiguranog depozita u bankama u Bosni i Hercegovini povećava sa sadašnjih 50.000 KM na iznos od 70.000 KM, sa početkom primjene od 1. novembra 2022. godine.

Više

PORESKA UPRAVA FBIH: Naplaćeno 4,7 milijardi javnih prihoda

Poreski obveznici Federacije BiH uplatili su u prva tri kvartala 4.725.737.437 KM javnih prihoda, što je više za 15 odsto nego u istom periodu lani, saopšteno je federalne Poreske uprave.

Više

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI U VEZI SIGURNOSTI TAJNIH PODATAKA IZMEĐU DKPT I VSTV-A BIH

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Halil Lagumdžija potpisali su Sporazum o saradnji u vezi sigurnosti tajnih podataka.

Više

VLADA USK ISPLATILA DIO SUDSKIH DUGOVANJA

Vlada Unsko-sanskog kantona isplatila je u proteklih mjesec dana 8,6 miliona maraka za izmirenje dugovanja budžetskim korisnicima koji su u proteklim godinama, po raznim osnovama, tužili Unsko-sanski kanton i dobili presude na sudovima.

Više