Zastava Srbije

ZAKON O UBLAŽAVANJU NEGATIVNIH EKONOMSKIH POSLJEDICA, IZAZVANIH PANDEMIJOM KORONAVIRUSA: Rok za podnošenje zahtjeva za subvencije produžen do 29.5.2020. godine

U vezi s članom 4. stav (8) Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, izazvanih pandemijom koronavirusa, koji je stupio na snagu tek 8.5.2020. godine, rok za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje doprinosa za socijalno osiguranje za april 2020. godine, u skladu s članom 4. ovog zakona, izuzetno je produžen do 29.5.2020. godine, zaključila je Vlada FBiH.

Više

POZIV PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U BIH DA PODNESU ZAHTJEV ZA SUBVENCIJU

Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević pozvala je sve privredne subjekte koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica da zahtjev za subvencioniranje doprinosa na minimalnu plaću za april/travanj ove godine podnesu Poreznoj upravi Federacije BiH do 29. maja/svibnja.

Više

DONIJETE UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM O DOPUNAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU I O GARANTNOM FONDU REPUBLIKE SRPSKE

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je uredbe sa zakonskom snagom o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju i o dopunama Zakona o Garantnom fondu Republike Srpske.

Više

UPUTSTVO ZA POSTEPENO UBLAŽAVANJE MJERA U RS: Javni i međugradski prevoz sa popunjenošću do 50% od punog kapaciteta vozila

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske pripremio je, u svrhu relaksacije mjera koje su na snazi kako bi se spriječilo ili smanjilo prenošenje virusa SARS-CoV-2, Uputstvo za postepeno ublažavanje mjera u oblasti javnog i međugradskog prevoza sa popunjenošću do 50% od punog kapaciteta vozila.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Blokirani računi 95.442 preduzeća

Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je zaključno sa 3. majem blokirano 95.442 računa poslovnih subjekata, dok 52.091 firmi ima blokiran bar jedan račun.

Više

CIK BIH RASPISAO LOKALNE IZBORE ZA 4. OKTOBAR 2020. GODINE

Centralna izborna komisija BiH (CIK) na održanoj sjednici donijela je odluku o raspisivanju lokalnih izbora.

Više

RADNO VRIJEME TRGOVINSKIH I UGOSTITELJSKIH OBJEKATA U RS DO 25.05.2020. GODINE

Republički štab za vanredne situacije, s ciljem prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske, donio je Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj u smislu propisivanja mjera koje se odnose na rad subjekata u oblasti trgovine i ugostiteljstva.

Više