Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

ZAKON O PRAVOBRANILAŠTVU RS: Vijeće naroda RS nije usvojilo amandman na Zakon

Vijeće naroda Republike Srpske nije usvojilo amandman na Zakon o Pravobranilaštvu Republike Srpske koji je uložio Klub Bošnjaka i zbog čijeg neusvajanja u Narodnoj skupštini Repulike Srpske je stavljen veto na ovaj zakon. Odluka sada ide na zajedničku komisiju NSRS i Vijeća naroda RS.

Više

ZAKONI O OSNOVNOM I SREDNJEM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Zakonima zabranjeno korištenje mobilnih telefona u toku nastave, ali nije njihovo donošenje u obrazovne ustanove

Nastavnici se žale da tokom nastave brojni đaci koriste mobilne telefone, igraju igrice, dopisuju se i stavljaju statuse na društvenim mrežama iako je Zakonom o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ("Sl. glasnik RS", br. 44/2017) i Zakonom o srednjem vaspitanju i obrazovanju ("Sl. glasnik RS", br. 74/2008, 106/2009, 104/2011 i 33/2014) zabranjeno korištenje mobilnih telefona u toku nastave, ali nije njihovo donošenje u obrazovne ustanove.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O PENZIJSKO-INVALIDSKOM OSIGURANJU U FBIH: Za Savez samostalnih sindikata Prijedlog zakona je neprihvatljiv. Najavljuju masovne proteste ukoliko zakon bude usvojen

Prijedlog zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju u FBiH je neprihvatljiv, izjavio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, najavivši masovne proteste ukoliko zakon ipak bude usvojen.

Više