Zastava Srbije

U PRIPREMI NOVI PORODIČNI ZAKON: Počela sa radom Radna grupa za izradu novog propisa

Na Jahorini je u toku trodnevni sastanak Radne grupe za izradu teksta novog Porodičnog zakona Republike Srpske.

Više

RADNA VERZIJA PRAVILNIKA O UPRAVLJANJU OTPADNIM ULJEM: Rok za sugestije 10 dana

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju obavještava javnost i zainteresovanu javnost da je urađena radna verzija Pravilnika o upravljanju otpadnim uljem.

Više

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU PRAVILNIKA O AEROSOLNIM RASPRŠIVAČIMA: Rok za sugestije 22. novembar 2021. godine

U skladu sa tačkom 4 Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona (“Sl. glasnik RS”, br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na Pravilnik o aerosolnim raspršivačima.

Više

SAD OSIGURALE JOŠ 1,8 MILIONA DOLARA POMOĆI BIH U BORBI PROTIV COVID-19

Sjedinjene Američke Države su, putem Američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), osigurale dodatnih 1,8 miliona dolara pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv COVID-19 i boljem odgovoru na globalnu pandemiju.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Korekcija stope naknade na sredstva iznad obavezne rezerve

Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) je na nedavnoj sjednici donijelo odluku da se od 1. januara 2022. godine izvrši korekcija stope naknade na sredstva iznad obavezne rezerve na računima rezervi banaka kod CBBiH.

Više

JAVNI POZIV ZA PODRŠKU MSP U SEKTORU PROIZVODNJE TEKSTILA, ODJEĆE, KOŽE I OBUĆE: Rok za prijavu 12. decembar 2021. godine

Ministarstvo privrede i preduzetništva RS obavještava da je u okviru projekta EU4Business Recovery – Odgovor na COVID-19 objavljen Javni poziv za podršku MSP u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće.

Više