Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Donijeta presuda u korist 33 građevinara iz BiH

Evropski sud za ljudska prava presudio je u korist 33 državljana BiH koji su podnijeli su prijavu protiv Azerbejdžana još u martu 2012. godine navodeći da su žrtve trgovine ljudima i prisilnog rada.

Više

ZAKON O ZAŠTITI, OČUVANJU I UPOTREBI JEZIKA SRPSKOG NARODA I ĆIRILIČNOG PISMA: Vijeće naroda RS nije postignulo saglasnost o zakonu

Delegati Vijeća naroda Republike Srpske nisu postigli saglasnost o odlukama o pokretanju postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog i hrvatskog naroda na Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma.

Više

U TOKU JAVNI POZIV ZA DODJELU 30.000.000 KM PRIVATNIM PREDUZEĆIMA I PODUZETNICIMA: Javni poziv je otvoren do 15.10.2021. godine

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za kandidovanje Programa utroška utvrđenih u razdjelu 17. Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2021. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije “Tekući transferi i drugi tekući rashodi - subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima” u iznosu od 30 miliona KM.

Više

INSPEKCIJSKI ORGANI U FBIH: Epidemiološke mjere najviše se krše u ugostiteljskim objektima i trgovinama

Inspekcijski organi u Federaciji BiH izdali su u septembru 91.400 KM kazni i četiri rješenja o zabrani rada zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

Više