Zastava Srbije

FBIH SE JOŠ NIJE OPORAVILA OD GUBITKA RADNIH MJESTA UZROKOVANIH PANDEMIJOM

Pandemija koronavirusa u cijelom svijetu, a tako i u našoj zemlji, u prvom valu donijela je epidemiju gubitka radnih mjesta. Po posljednjim statističkim podacima broj zaposlenih u FBiH još uvijek se nije vratio na nivoe prije dolaska koronavirusa u naše krajeve.

Više

UDRUŽENJE BANAKA BIH: Ne očekuje se rast kamatnih stopa u 2022. godini

Predsjednik Udruženja banaka BiH Berislav Kutle izjavio je da u 2022. nije realno očekivati rast kamatnih stopa na kredite fizičkih, ali i pravnih lica.

Više

FOND PIO RS: 2021. godine ostvareni najbolji rezultati u istoriji poslovanja

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić rekao je da je Fond u prošloj godini, idući u susret 30. rođendanu, a zahvaljujući svim zaposlenim i njihovom doprinosu, zabilježio najbolje rezultate u istoriji svog poslovanja.

Više

POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U JAVNIM USTANOVAMA U OBLASTI ZDRAVSTVA U REPUBLICI SRPSKOJ: Dnevnice tokom rada za praznike uvećane za 150 odsto, dok trudnice počev od šestog mjeseca trudnoće i majke sa djetetom do dvije godine života ne mogu biti raspoređene na noćni rad

Zaposlenima u javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj ubuduće će dnevnice tokom rada za praznike biti uvećane za čak 150 odsto, dok trudnice počev od šestog mjeseca trudnoće i majke sa djetetom do dvije godine života ne mogu biti raspoređene na noćni rad.

Više