Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

NEOPHODNE IZMJENE ZAKONA O DOPRINOSIMA, O POREZU NA DOBIT I O POREZU NA DOHODAK FBIH

Udruženje poslodavaca i Sindikat metalaca Federacije BiH potpisali su granski kolektivni ugovor kojim će se definirati iznos minimalne satnice. Poručili su da svako daljnje povećanje minimalne plaće zavisi isključivo od izvršne i zakonodavne vlasti. Pozivaju Vladu Federacije i federalni parlament da hitno usvoje zakone koji će rasteretiti cijenu rada i omogućiti povećanje najniže plaće u Federaciji.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Počela provjera poslodavce, ali i radnika koji su prilikom promjene posla pristali na manju mjesečnu zaradu

Poreska uprava Republike Srpske, s ciljem sprečavanja isplate plata na ruke, počela je da provjerava poslodavce, ali i radnike koji su prilikom promjene poslodavca pristali na manju mjesečnu zaradu.

Više

GRAD TREBINJE: Subvencije do 15.000 KM za sopstveni biznis. Javni poziv je otvoren do 6. septembra 2021. godine

Grad Trebinje objavio je javni poziv za samozapošljavanje lica sa evidencije trebinjske filijale Zavoda za zapošljavanje koja bespovratno mogu da dobiju od 8.000 KM do 15.000 KM za sopstveni biznis, a prioritet kod dodjele sredstava imaće boračke kategorije i lica u stanju socijalne potrebe.

Više

U PORASTU BROJ TURISTA U BIH

BiH je u šest mjeseci posjetilo 328.624 turista, što je za 54,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Više