Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nositelji pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održala 5. i 6. srpnja 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojen set energetskih zakona

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je set energetskih zakona koji će se zatim naći na sjednici Doma naroda PFBiH sa čijeg su dnevnog reda nedavno povučeni.

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA REPUBLIKE SRPSKE: Brisano krivično djelo uvreda, ali nije uvažena osnovna primjedba novinarske zajednice da se ne kriminalizuje kleveta

Iz skandaloznog Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske brisano je krivično djelo uvreda, ali vlast nije uvažila osnovnu primjedbu novinarske zajednice da ne kriminalizuje klevetu.

Više
Vesti slike

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Rezultati javnog konkursa za izbor notara

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske, u skladu sa članom 17. stav 3. Pravilnika o sprovođenju konkursa za izbor notara (“Sl. glasnik RS" br. 52/2021), objavljuje rezlutate javnog Konkursa za izbor notara broj: 08.040/111-74/23 od 03.05.2023. godine - prijedlog kandidata za izbor notara.

Više