Zastava Srbije

ZAKON O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU RS: Licima koja su ranije bila prijavljena po osnovu nezaposlenosti omogućeno da se na osiguranje prijave po nekom od drugih zakonom predviđenih osnova

Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske ponovo je pozvao građane, koji još nisu prijavljeni na zdravstveno osiguranje, da se jave nadležnim poslovnicama Fonda i regulišu status svog osiguranja.

Više

ODLUKA O PROVOĐENjU ZAKONA O CARINSKOJ POLITICI U BIH: Izvoznici traže izmjenu Odluke

Izvozno orijentisani privrednici u BiH suočavaju se s carinskim procedurama koje im idu na štetu. Upozoravaju na mogućnost smanjenja broja radnih mjesta, a inicijativa za izmjenu Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini ("Sl. glasnik BiH", br. 13/2019, 54/2019, 21/2020, 47/2021, 49/2021, 4/2022 i 23/2022) već je upućena državnom Vijeću ministara.

Više

FBIH: Nošenje zaštitnih maski obavezno u svim zdravstvenim ustanovama

Vlada Federacije BiH usvojila je naredbe i preporuke kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, kao i dopuna odluke o uplati zaostalih neuplaćenih obaveza za PIO.

Više

PORESKA UPRAVA RS: U porastu naplata prihoda

Poreska uprava Republike Srpske u prvih sedam mjeseci ove godine prikupila je 1,788 milijardi KM što je 12 odsto ili 195,1 milion KM više nego u istom periodu prošle godine.

Više