Zastava Srbije
Vesti slike

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UGOSTITELJSTVU RS: Preciznije definisani pružaoci usluga iznajmljivanja smještaja popularno nazvanog "stan na dan", njihova prava i obaveze, kao i uvođenje centralnog informacionog sistema

Republička tržišna inspekcija sprovela je u 2023. godini 250 kontrola pružanja usluga smještaja po principu "stan na dan", od čega je u 43 slučaja utvrđeno da lica nisu uredno registrovala djelatnost, zbog čega im je izrečena zabrana daljeg rada, kao i novčana kazna, rečeno je u Inspektoratu Republike Srpske.

Više
Vesti slike

CENTRALNA BANKA BIH: Očekivana inflacija u BiH 2024. godine 5,8 posto

Rezultati ankete o inflacijskim očekivanjima iz decembra 2023. koju provodi Centralna banka BiH (CBBiH) ukazuju na pozitivna očekivanja inflacijskih kretanja za 2024. i 2025. godinu, te se smatra da će dalji pad inflacije uticati na poboljšanje privrede uopšte.

Više
Vesti slike

PORESKA UPRAVA RS: U funkciji probno testiranje za dobijanje fiskalnog uređaja

Poreska uprava RS je saopštila da je na veb stranici u okviru sekcije "e-Fiskalizacija", objavljen link za sistem na kojem se može vršiti probno testiranje za dobijanje odobrenja za određenu vrstu elektronskog fiskalnog uređaja.

Više
Vesti slike

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Integrisani zdravstveni informacioni sistem uskoro ponovo u funkciji

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) RS očekuju da će u narednih petnaestak dana biti završene sve preporučene dodatne provjere i Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) biti potpuno pušten u funkciju.

Više