Zastava Srbije

USTAV RS: Stekli se uslovi da Srpska dobije novi Ustav

Predsjednik Ustavnog suda Republike Srpske Džerard Selman izjavio je da su sazreli uslovi da Srpska dobije novi Ustav i taj stav dijeli i određeni dio politika.

Više

NACRT ZAKONA O INSPEKCIJAMA RS: Predviđeno unapređenje inspekcijskog sistema, uz razmatranje da se pojedine inspekcije iz jedinica lokalne samouprave prenesu na republički nivo

​​​​Nakon Trebinja, Istočnog Novog Sarajeva, Bijeljine, Doboja i u Prijedoru je održana javna rasprava o Nacrtu zakona o inspekcijama Republike Srpske, kako bi se što kvalitetnije pristupilo izradi teksta Prijedloga ovog zakona, koji će biti upućen Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U porastu broj blokiranih preduzeća

Centralna banka BiH objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima poslovnih subjekata u BiH, prema kojima je blokirano 94.692 računa poslovnih subjekata, dok 51.613 firmi imaju blokiran bar jedan račun.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: Uplaćeno više od 4,3 milijarde KM javnih prihoda

Porezna uprava Federacije BiH obavještava javnost da su porezni obveznici Federacije BiH u periodu januar – oktobar 2019. godine uplatili 4.361.403.458 KM javnih prihoda za koje je nadležna Porezna uprava Federacije BiH, što je za 96.973.492 KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Više