Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: UDT odvojiti od VSTS

Ured disciplinskog tužioca (UDT) treba da bude odvojena i od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, smatra Alena Kurspahić, glavna disciplinska tužiteljica.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KRIVIČNOM POSTUPKU FBIH: Kućni pritvor sa elektronskim nadzorom uveden kao novi institut u krivičnom zakonodavstvu

U krivičnom zakonodavstvu Federacije BiH kao novi institut uveden je kućni pritvor sa elektronskim nadzorom.

Više

ZAKON O ZAŠTITI NA RADU FBIH: Stvara se pravni osnov za donošenje novih provedbenih akata

Delegati Doma naroda parlamenta FBiH većinom glasova podržali su Zakon o zaštiti na radu u Federaciji Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača ukazao je da je važeći Zakon o zaštiti na radu ("Sl. list SRBiH", br. 22/1990) je donesen još 1990. godine.

Više

SRPSKA UVODI NOVI SISTEM FISKALIZACIJE

Novi model fiskalizacije u Republici Srpskoj, kada se uvede, omogućiće suzbijanje sive ekonomije, a na korist će biti, kako poslodavcima, jer će biti stvoreni isti uslovi za sve poslovne subjekte, tako i građanima, koji koriste budžetska sredstva.

Više

U PRIPREMI PRAVILNIK O NAČINU IZVRŠENJA KUĆNOG ZATVORA U RS: Biće propisani uslovi pod kojima će osuđenici kaznu moći izdržavati uz korištenje elektronske nanogice

U Srpskoj je u toku izrada pravilnika o načinu izvršenja kućnog zatvora, kojim će biti propisani uslovi pod kojima će osuđenici, umjesto iza rešetaka, kaznu moći izdržavati u svoja četiri zida uz korištenje elektronske nanogice.

Više