Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 12. aprila 2022. godine 12. vanredna sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Zakazana 12. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za utorak, 12. aprila 2022. godine u 12. sati.

Više

ZAKON O PRIJAVLjIVANjU, PORIJEKLU I KONTROLI IMOVINE IZABRANIH DUŽNOSNIKA, NOSITELjA IZVRŠNIH FUNKCIJA I SAVJETNIKA U TUZLANSKOM KANTONU: Tuzlaci uskraćeni za uvid u imovinu dužnosnika jer podatke nema ko objaviti

Ured za borbu protiv korupcije Tuzlanskog kantona zvanično je formiran, međutim, on je u ovom trenutku nefunkcionalan. Razlog je apsurdne prirode, a aktuelna vlast navodi da je prethodni saziv Kantonalne vlade napravio pogrešan redoslijed koraka u procesu formiranja.

Više

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI FEDERALNE AGENCIJE ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM I CENTRA ZA EDUKACIJU SUDIJA I TUŽILACA

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom saopćila je da je, u Sarajevu, potpisala Sporazum o saradnji sa JU Centar za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH.

Više

AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH: Broj turista povećan za više od 46,4%

Bosnu i Hercegovinu su u dva mjeseca posjetila 151.063 turista, što je za 46,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Više