Zastava Srbije
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJA TERORISTIČKIH AKTIVNOSTI: Zbog neusvajanja Zakona BiH bi mogla završiti na "sivoj listi"

S žaljenjem konstatujemo da je Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine propustio priliku 31. januara da usvoji važan Zakon o suzbijanju pranja novca i finansiranja terorizma, a koji je izrađen u skladu sa evropskim standardima i usvojen na Savjetu ministara, rekao je Ferdinand Konig, portparol kancelarije EU u Sarajevu, podsjetivši da je Ursula fon der Lajen, predsjednica Evropske komisije, pozvala domaće vlasti da ovaj zakon hitno usvoje, zajedno s drugim ključnim zakonima uoči martovske sjednice Savjeta Evropske unije.

Više
Vesti slike

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU PRAVILNIKA O TEHNIČKIM NORMATIVIMA ZA KUĆNI GASNI PRIKLJUČAK: Rok za komentare 19. februar 2024. godine

U skladu sa tačkom 4 Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona (“Sl. glasnik RS”, br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na nacrt Pravilnika o tehničkim normativima za kućni gasni priključak.

Više
Vesti slike

PROCEDURA AKO BANKOMAT NE ISPLATI NOVAC ILI POVUČE KARTICU

Iako se ne dešava tako često, nekada možete doći u situaciju da vam bankomat ne isplati novac ili čak povuče karticu, ali ne treba da brinete, već je bitno da odmah reagujete.

Više
Vesti slike

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Prihodi od indirektnih poreza u januaru 2024. godine iznosili 869 mil KM

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) je prošli mjesec prikupila 869 mil KM indirektnih poreza, što je za 68 mil KM ili 8,42% više u odnosu na januar prošle godine godine, kada je prikupljen 801 mil KM.

Više