Zastava Srbije

FEDERALNI KRIZNI ŠTAB: Sve mjere u FBiH ostaju na snazi i narednih 14 dana, uključujući i policijski čas

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva produžio je za narednih 14 dana opšte mjere zaštite od virusa korona, uključujući i policijski čas u Federaciji BiH (FBiH) od 23 do 5 časova.

Više

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BiH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom vanredne sjednice, koja se održava 29. decembra 2020. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

ODBOR ZA USTAVNA PITANJA NARODNE SKUPŠTINE RS: Utvrđeni odgovori Ustavnom sudu Srpske u četiri predmeta

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je četiri odgovora Ustavnom sudu Republike Srpske koji se tiču ocjene ustavnosti zakona.

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Od 15. januara 2021. godine dostupni novi lijekovi na recept

Osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske će od 15. januara biti dostupni novi lijekovi na recept, poput onih koji se koriste za liječenje hronične opstruktivne bolesti pluća, dijabetesa, te kardiovaskularnih oboljenja.

Više

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DJELATNOST SREDNJEG OBRAZOVANJA U KS

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i predsjednik Sindikata uposlenih u oblasti srednjeg obrazovanja u KS Faruk Bešlić potpisali su novi Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg obrazovanja u KS.

Više