Zastava Srbije

USTAVNI SUD BIH: Podnijeta apelacija za ocjenu ustavnosti Zakona o šumama RS

Sedam delegata Vijeća naroda RS-a podnijeli su Apelaciju Ustavnom sudu BiH tražeći ocjenu ustavnosti Zakona o šumama ("Sl. glasnik RS", br. 75/2008, 60/2013 i 70/2020) koji je prošle godine donesen u bh. entitetu Republika Srpska. Podnosioci apelacije smatraju da se radi o neustavnom zakonu.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Prijedlozi zakona o dopuni zakona o javnim nabavkama i o lijekovima i medicinskim sredstvima poslati na usaglašavanje Kolegiju Doma

Na 7. hitnoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usaglašavanje Kolegiju Doma, radi nepostojanja entitetske većine, upućen je, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama. Dom naroda prethodno je usvojio zahtjev Predstavničkog doma PSBiH da se ovaj Prijedlog zakona razmatra po hitnoj zakonodavnoj proceduri.

Više

REFORMA JAVNE UPRAVE: 14. preporuka iz Mišljenja Evropske komisije o kandidaturi BiH za članstvo u EU posvećena reformi javne uprave

Reforma javne uprave, čija implementacija je počela prije više od 15 godina, i dalje je otežana zbog nepostojanja političke volje za njenom implementacijom.

Više

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS: Preporuke Instituta

Od 1. marta je odobreno izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, a Institut za javno zdravstvo RS izdao je preporuke.

Više

ZAVOD ZA STATISTIKU FBIH: Potrošačke cijene porasle za 0,3 odsto

Potrošačke cijene u Federaciji BiH u januaru su u prosjeku porasle za 0,3 odsto u odnosu na decembar prošle godine, podaci su federalnog Zavoda za statistiku.

Više