Zastava Srbije

ZAKON O NEPOKRETNOJ IMOVINI KOJA SE KORISTI ZA FUNKCIONISANJE JAVNE VLASTI RS: Sprema se zahtjev, Ustavom sudu BiH, za ocjenu ustavnosti Zakona

Očekivano, usvajanje Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske izazvalo je brojne reakcije i, po svemu sudeći, o svemu će ponovo odlučivati Ustavni sud BiH, a nije isključena mogućnost da, kao i ranije, Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, Zakon stavi van snage do konačne odluke Ustavnog suda BiH.

Više

ZAKON O DJEČJOJ ZAŠTITI: U prošloj godini proširena socijalna prava u Srpskoj

Javni fond za dječiju zaštitu u prošloj godini je poslovao uspješno, a zahvaljujući novom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti ("Sl. glasnik RS", br. 119/2021), koji se primjenjuje od 1. januara 2022. godine, proširena su socijalna prava i povećan iznos određenih prava, rečeno je uz ovog fonda.

Više

PRIJEDLOG BUDŽETA FBIH ZA 2023. GODINU: Predviđen rast poreznih prihoda, posebno prihoda iz doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, te prihoda od indirektnih poreza

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva finansija, utvrdila Prijedlog Budžeta FBiH za 2023. godinu i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta, koji su po hitnom postupku upućeni u parlamentarnu proceduru.

Više

SKUPLJA STRUJA U RS ZA DOMAĆINSTVA I OBRAČUNAVA SE PO NOVIM TARIFAMA

Od 1. januara na snazi je novi obračun potrošnje električne energije za domaćinstva u manjem bh. entitetu koji će u konačnici rezultirati i većim računima za građane.

Više