Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: Evropska unija upozorava da sudovi u BiH skrivaju od javnosti presude za korupciju

Sudski organi BiH kriju neke od ključnih pravosnažnih presuda od građana BiH, posebno kada su u pitanju osjetljivi predmeti poput korupcije, upozorava Evropska komisija.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen drugi rebalans Budžeta i set zakona za rasterećenje privrede

Narodna skupština Republike Srpske na 13. redovnoj sjednici je usvojila drugi rebalans Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu - po hitnom postupku, te Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu - po hitnom postupku i Izvještaj o privremenom odstupanju konsolidovanog budžetskog deficita od fiskalnih pravila.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: Iznos akciza na cigarete i duhan u 2021. godini bit će isti kao i ove godine

Na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) je, između ostalog, utvrđen iznos akciza na cigarete i duhan za sljedeću godinu. Odluka o ovom iznosu će se primjenjivati od 1. januara 2021.

Više

EVROPSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVOJ: Malim i srednjim preduzećima u BiH dodatna podrška

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija (EU) osigurali su dodatnu podršku malim i srednjim poduzećima (MSP) u Bosni i Hercegovini koja se suočavaju s utjecajem pandemije koronavirusa.

Više

JOŠ NIJE DONIJETA ODLUKA O UČEŠĆU UČENIKA IZ BIH U PISA ISTRAŽIVANJU

Centar za politike i upravljanje (CPU) je pozvao sve nadležne institucije u Bosni i Hercegovini da bez odlaganja donesu potrebne odluke koje će omogućiti učestvovanje učenika iz BiH u međunarodnom PISA istraživanju.

Više

PRODAJA NOVIH STANOVA U BIH SKOČILA ZA 43 POSTO

Broj prodatih stanova u BiH u trećem kvartalu 2020. godine je dosta veći od broja koji je zabilježen prije godinu, u trećem kvartalu 2019.

Više