Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

USTAV BIH: Prezentirani Principi za izmjene Ustava

Predstavnici VKBI, HNV, SGV i Foruma parlamenatarca BiH 1990 prezentirali su Principe za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine (Aneks IV Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i "Sl. glasnik BiH", br. 25/2009 - Amandman I) rektorici, prorektorima i generalnoj sekretarki Univerziteta u Tuzli.

Više

ZAKON O ZAŠTITI NA RADU: Saopćenje za poslodavce u vezi sa primjenom Zakona

U Federaciji Bosne i Hercegovine je dana 07.11.2020. godine, stupio na snagu Zakon o zaštiti na radu ("Sl. novine FBiH", br. 79/2020), kojim su, između ostalog, uređena prava, obaveze i odgovornosti poslodavaca i radnika u vezi sa provođenjem i poboljšanjem sigurnosti i zaštite zdravlja radnika na radu.

Više

PRAVILNIK O SAOBRAĆAJU U ZIMSKIM USLOVIMA: U Bosni i Hercegovini do 1. aprila 2022. godine obavezna zimska oprema na vozilima

U Bosni i Hercegovini od 1. novembra je obavezna zimska oprema za vozila, bez obzira na vremenske uslove.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Dosadašnje mjere produžene do 15. novembra 2021. godine

Republički štab za vanredne situacije donio je, u Banjaluci, na 102. sjednici, Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 15. novembra 2021. godine.

Više