Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

REFORMA PRAVOSUĐA: Ima napretka, ali i puno neriješenih problema

Iako je u Bosni i Hercegovini napravljen određeni napredak kada je u pitanju reforma pravosuđa u okviru Strukturiranog dijaloga o pravosuđu još je mnogo pitanja koje treba riješiti, a jedan od njih je usvajanje Zakona o sudovima BiH te Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV).

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Zdravstveni sistem stabilan, osiguranike očekuju veća prava

Vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić rekao je da je Fond u proteklom periodu značajno stabilizovao finansijsku situaciju i omogućio osiguranicima kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i veća prava iz zdravstvenog osiguranja.

Više

POSLODAVCI I SINDIKAT ZADOVOLJNI PREGOVORIMA O POVEĆANJU ZARADA

Predsjednik Saveza sindikata Ranka Mišić istakla je da je sindikat zadovoljan početkom rada na povećanju plata radnicima, navodeći da je ovo prvi korak i da očekuju uskoro naredne poteze čiji rezultat treba da bude veće i češće povećanje plata svim zaposlenima.

Više

SMANJENJE KAMATA NA KREDITE ZA KAPITALNE INVESTICIJE U POLJOPRIVREDI U RS

Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici usvojila je Prijedlog pravila o izmjenama i dopunama Pravila plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima, čiji je osnovni cilj omogućavanje povoljnijeg ambijenta za kapitalne investicije u poljoprivredi i otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Više