Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 4. novembra 2021. godine 14. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Zakazana 14. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za četvrtak 4. novembar 2021. godine u 12 sati.

Više

ZAKON O ZAŠTITI NA RADU: U postupku procjene rizika potrebno je utvrditi opasnosti i štetnosti na radnim mjestima i odrediti potrebne mjere kako bi bio spriječen nastanak ili smanjen broj povreda na radu i profesionalnih oboljenja

U organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu je održana prezentacija o primjeni instituta iz Zakona o zaštiti na radu ("Sl. novine FBiH", br. 79/2020) u Federaciji BiH, kojoj su prisustvovali predstavnici Federalne i kantonalnih uprava za inspekcijske poslove. Ovaj skup predstavlja nastavak aktivnosti s ciljem reforme u oblasti zaštite na radu.

Više

NACRT ZAKONA O DUALNOM OBRAZOVANJU U KS: Predviđa se postepeno povećanje broja sati, odnosno dana koje će učenici srednjih stručnih škola provoditi u kompanijama i tamo direktno učiti kako se radi

Na konferenciji pod nazivom "Dualno obrazovanje u Kantonu Sarajevo u okviru srednjeg stručnog obrazovanja", predstavljen je i Nacrt zakona o dualnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo koje je pripremilo Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS.

Više

PRAVILNIK O SAOBRAĆAJU U ZIMSKIM USLOVIMA: Od 1. novembra do 1. aprila obavezno posjedovanje zimske opreme

Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske obavještava vozače da je od ponedjeljka, 1. novembra, obavezna zimska oprema za vozila, bez obzira na vremenske uslove.

Više