Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

OTKAZAN SAJAM PRIVREDE U TEŠNJU

Iako su iz Udruženja privrednika Biznis centar Jelah – Tešanj najavljivali da će 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj biti održan u periodu od 23. do 26. septembra ove godine, Upravni odbor Udruženja donio je odluku o njegovom otkazivanju.

Više

PONIŠTEN TENDER ZA NABAVKU PASOŠKIH KNJIŽICA

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH prije skoro 15 dana poništila je tender za nabavku pasoških knjižica vrijedan nešto više od 37 miliona KM, a kako stvari sada stoje, nije isključeno da, kao i prije četiri godine, Bosna i Hercegovina dođe u mogućnost da ostane bez pasoških knjižica.

Više

U SRPSKOJ POČELA REALIZACIJA PROJEKTA "E-BEBA": Kompletan proces prijave djeteta završava se u porodilištu

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske počela je realizacija projekta "e-beba", koji omogućava da se kompletan proces prijave djeteta završi u porodilištu.

Više

BIH BEZ ŠANSI DA POSTANE ČLANICA STO

Iako je proceduru otpočela još 1999. godine, Bosna i Hercegovina još nije postala članica Svjetske trgovinske organizacije (STO), a kako stvari sada stoje, to se neće desiti ni na ministarskoj konferenciji STO koja krajem godine treba da bude održana u Kazahstanu.

Više