Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Neustavne pojedine odredbe Zakona o parničnom postupku u RS

24. novembra 2021. godine, održana je Dvije stotine i sedamdeset i peta sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) u Banjoj Luci, na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o ustavnosudskim predmetima koji se tiču saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske, kao i o drugim stvarima iz oblasti redovnog poslovanja Ustavnog suda.

Više

USTAVNI SUD BIH: Utvrđeno više povreda ljudskih prava kada je u pitanju obavezno nošenje zaštitne maske usljed pandemije korona virusa, ali i zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina

Ustavni sud Bosne i Hercegovine utvrdio je nekoliko povreda ljudskih prava kada je u pitanju obavezno nošenje zaštitne maske usljed pandemije korona virusa, ali i zabrana kretanja osobama starijim od 65 godina.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O REPUBLIČKOJ UPRAVI: Predlaže se osnivanje republičke direkcije za investicije u RS

Vlada Republike Srpske uputila je u Narodnu skupštinu Prijedlog zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, po hitnom postupku, kojim se osniva republička direkcija za investicije.

Više

PRAVILNIK O OSTVARIVANjU PRAVA NA NAKNADU PLATE ZA VRIJEME PRIVREMENE NESPOSOBNOSTI ZA RAD: Provjeru opravdanosti bolovanja tražilo 98 poslodavaca u RS

Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u ovoj godini obratilo se 98 poslodavaca sa zahtjevom za provjeru opravdanosti bolovanja za ukupno 276 radnika.

Više