Zastava Srbije
Vesti slike

ZAKON O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Inicijativa da se sva punoljetna fizička lica oslobode od PDV-a na kupovinu prve nekretnine

Ministarstvo finansija i trezora BiH pokrenulo je postupak za izmjene i dopune Zakona o PDV-u čiji je cilj oslobađanje od PDV-a na kupovinu prve nekretnine za sva punoljetna fizička lica.

Više
Vesti slike

PRAVILNIK O DODJELI PODSTICAJA IZ NADLEŽNOSTI MINISTARSTVA ENERGETIKE I RUDARSTVA RS: Pravilnik stupio na snagu 17. novembra 2023. godine

Ministarstvo energetike i rudarstva, uz saglasnost Vlade Republike Srpske, 9. novembra 2023. godine, donijelo je Pravilnik o dodijeli podsticaja iz nadležnosti Ministarstva energetike i rudarstva ("Sl. glasnik RS", br. 101/2023 – dalje: Pravilnik).

Više
Vesti slike

AGENCIJA ZA BANKARSTVO FBIH: Dobit mikrokreditnog sektora 25,6 mil KM

Mikrokreditni sektor u Federaciji BiH ostvario je u prva tri kvartala neto dobit od 25.591.000 KM, što je više za oko 13,77 mil KM ili 116,47% u odnosu na isti period prošle godine.

Više
Vesti slike

ZAVOD ZA PENZIJSKO I INVALIDSKO OSIGURANJE FBIH: Uskoro bez CIPS-a do prava na penziju

U Zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje FBiH pokrenuta je procedura ukidanja CIPS-a, što će dovesti do znatno jednostavnijeg ostvarivanja prava na penziju.

Više