Zastava Srbije

NACRT STRATEGIJE PODSTICANJA STRANIH ULAGANJA ZA PERIOD OD 2015. DO 2020. GODINE: Strategijom su definisana tri operativna cilja koja se odnose na poboljšanje konkuretnosti i unapređivanja poslovnog okruženja, jačanje institucionalnih kapaciteta i razvoj partnerskih odnosa i aktivnosti promocije za ciljane sektore i ciljana tržišta


Nacrt strategije podsticanja stranih ulaganja za period od 2015. do 2020. godine utiče na stvaranje stimulativnog investicionog ambijenta što bi doprinijelo ukupnom privrednom razvoju Srpske i povećanju stranih ulaganja, rekao je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

"To bi uticalo i na otvaranje novih radnih mjesta, povećanje konkurentnosti, stvaranje dodate vrijednosti, doprinosu u platnom bilansu i razvoju privatnog sektora", rekao je Klokić.

On je naveo da bi realizacija opšteg cilja bila ostvarena sprovođenjem operativnih i sektorskih ciljeva.

"Strategijom su definisana tri operativna cilja koja se odnose na poboljšanje konkuretnosti i unapređivanja poslovnog okruženja, jačanje institucionalnih kapaciteta i razvoj partnerskih odnosa i aktivnosti promocije za ciljane sektore i ciljana tržišta", rekao je Klokić. 


Izvor: Press služba Narodne skupštine Republike Srpske, 17.03.2016.