Zastava Srbije

SAMIT 100 PRVI PUT U BOSNI I HERCEGOVINI 27. I 28 MAJA 2016. GODINE


Bosna i Hercegovina će, nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu – Samit 100, na kojem će 27. i 28 maja 2016. godine u Sarajevu poslovni lideri jugoistočne Evrope predstaviti primjere dobre prakse i raditi na jačanju potencijala za nove investicije, kroz saradnju i razvojne projekte.

Uz pokroviteljstvo Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ovogodišnji samit pod nazivom "Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine" biće održan sa Brdo Brijuni procesom, koji će okupiti političku eminenciju jugoistočne i centralne Evrope.

Među gostima će biti i bračni par Samo i Iza Login, osnivači Talking Tom aplikacije i vlasnici OUTFIT7. Oni su trenutno najbogatiji Slovenci, a njihovo bogatstvo se procjenjuje na više od milijardu eura.

Login će predstaviti kako je jedna aplikacija sa regionalnog nivoa ostvarila globalni uspjeh, dok će njegova supruga Iza učestvovati u motivacijskom dijelu programa namijenjenog poslovnim ženama.

Uključivanjem poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije nastojat će se oblikovati nova vizija poboljšanja poslovanja i kvaliteta života u regionu.

Samit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore.


Izvor: Vebsajt BHRT, S.M., 10.05.2016.