Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O ZAŠTITI OD POŽARA: Propisuje se obaveza vlasnicima objekata u kojima se okuplja veći broj lica da sprovedu adekvatne mjere zaštite od požara za koje je potrebna saglasnost MUP-a, te obaveza za jedinice lokalne samouprave da formiraju dimnjačarske službe

06.07.2017.


Razlozi za donošenje izmjena i dopuna Zakona o zaštiti od požara ("Sl. glasnik RS", br. 71/2012) odnose se na potrebu propisivanja obaveze vlasnicima objekata u kojima se okuplja veći broj lica da sprovedu adekvatne mjere zaštite od požara za koje je potrebna saglasnost MUP-a, te obaveze za jedinice lokalne samouprave da formiraju dimnjačarske službe.

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Srđan Obradović, obrazlažući Narct zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao da je analizom efekata primjene ovog Zakona uočena potreba za izmjenom i dopunom pojedinih normi da bi se na što bolji i efikasniji način dostigli ciljevi koji su se željeli postići njegovim usvajanjem.

On je dodao da su razlozi i u povećanju odgovornosti projektanata zaštite od požara i projektantskih kuća koje izrađuju elaborate mjera zaštite od požara, podizanje nivoa svijesti o zaštiti od požara kod djece i omladine propisivanjem obaveze za predškolske i školske ustanove za utvrđivanje i sprovođenje programa edukacije zaštite od požara.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine RS, 05.07.2017.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija